آبان ۲۲, ۱۴۰۳
برخورد گشت ارشاد تهران

ارشاد شد؟

سیدحسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران در یادداشتی نوشت: ضایعه و فاجعه برخورد گشت ارشاد تهران با دختر جوان و مقتول خانم «ژینا (مهسا امینی)» حادثه‌ای هولناک، دردناک، تاسف‌بار و در خور تجزیه‌وتحلیل و آزمونی عمومی است. آزمون اول برای نظام جمهوری اسلامی است که مشخص شود آیا پیرو و شیعه امام علی‌بن ابوطالب هست یا خیر. کشته شدن یک دختر جوان و مهمان شهر تهران، یک «ایرانی کرد» در مکانی متعلق به پلیس که ضامن و حافظ جان و مال و ناموس مردم است با درآوردن خلخال از پای یک زن یهودی قابل مقایسه نیست.

ملت ایران و ناظران منطقه‌ای و بین‌المللی، عملکرد نظام جمهوری اسلامی در برخورد با انسان، به خصوص یک دختر جوان را با برخورد امام علی (ع) مقایسه خواهند کرد. نمی‌توان در ادعا گوش فلک را از عدالت علی (ع) و تعلق جمهوری اسلامی به «علی‌بن ابی‌طالب» پر کرد و در عمل شاهد شکاف و فاصله نجومی با رفتار و کردار آن امام همام باشیم؛ بنابراین اولین آزمون متوجه نظام است. دومین آزمون متوجه شخص رئیس‌جمهور و مسئولیت‌های ناشی از قانون اساسی، وزیر کشور و پلیس تحت فرمان ایشان است. جناب آقای رئیسی باید روشن کنند و نشان دهند که آیا با این حادثه مشابه حوادث دیگری که اتفاق افتاده رفتار خواهند کرد یا خیر. آیا این ضایعه به اندازه ضایعه زورگیری در اتوبان نیایش برای نظام حائز اهمیت است یا خیر.

آزمون سوم متوجه جناب قاضی‌القضات، آقای اژه‌ای است. آقای اژه‌ای حضرتعالی به درستی در برنامه‌ها و سخنرانی‌های خود به استقلال قضات و دستگاه قضا از عملکرد و رفتار ضابطان قوه قضائیه اشاره کردید. بررسی این حادثه نشان خواهد داد که قاضی‌القضات مستقل از ضابطین عمل خواهد کرد یا گزارش عاملان و ضابطان، مبنای قضاوت دستگاه قضایی خواهد بود.

آزمون دیگر متوجه سیاستمداران است؛ آیا دلبندی و پایبندی سیاستمداران به نظام جمهوری اسلامی و به اسلام، پایبندی صوری و براساس منافع است یا پایبندی به حق و عدالت است. از نظر ما سیاستمدارانی که از حق دفاع نکنند، سیاستمدارانی که از عدالت حمایت نکنند، هرچند حامی جمهوری اسلامی باشند، چه اصولگرا و چه اصلاح‌طلب و چه میانه، پایبندی مخدوشی به اسلامی و حق و عدالت دارند. سیاستمداران و مصلحان جامعه- از اصلاح‌طلب تا اصولگرا- باید یک‌صدا و یکپارچه این رفتار‌های ناپسند را محکوم و خواستار مجازات عاملان و سیاستگذاران این فاجعه باشند.

آزمون مهمی هم متوجه مجلس است. آیا مجلس حامی مردم مظلوم است یا خیر؟ فریاد زدن بر استکبار جهانی و فریاد زدن بر سر مخالفان و رقیبان کار دوستان ما در مجلس یازدهم بوده و هست، اما آیا حمایت از مردم، حمایت از زنان مظلوم این جامعه، حمایت از خون جوانان، قانون، شرافت، عزت، جان و مال و ناموس مردم هم در مجلس پیگیری خواهد شد یا خیر.

آزمون آخر که آزمون موفقی بود افکار عمومی است. افکار عمومی از بدو انتشار این خبر به خوبی به میدان آمد و حرکت کرد و امروز رئیس‌جمهور و دادستان تهران را وادار به صدور دستور رسیدگی داد. تا به امروز و تا لحظه نگارش این مطلب تنها و تنها برنده این آزمون بوده و به خوبی درخشیده است. درود بر قلم زنان، سخنوران، فضای مجازی که به خوبی از مظلوم حمایت کردند و به شایستگی به وظیفه نظارت عمومی عمل کردند.

اما ریشه این مسائل به چند امر بازمی‌گردد که باید مورد توجه سیاستگذاران باشد. نکته اول اینکه این رفتار‌ها برخلاف آن چیزی است به صراحت از آیات شریف قرآن کریم و سیره ائمه اطهار گزارش شده و دولت تا کی قرار است برخلاف این سیره، خود را مسئول هدایت مردم بداند. چرا در جمهوری اسلامی به آیات صریح و روشن و دستورات موکد قرآن کریم از جمله لااکراه فی‌الدین برنمی‌گردیم و چرا توجه نمی‌کنیم که ما مسئول ابلاغ هستیم و حکومت مسئول ایجاد فضای مناسب برای انتشار سخن دین و هدایت الهی است. خداوند اگر قصد هدایت افراد را به اجبار داشت در قران بر آن تاکید می‌کرد نه اینکه بار‌ها و بار‌ها روش اجبار را نفی کند و به پیامبر اکرم (ص) امر فرماید که تو تنها مسئول ابلاغ پیام خدا هستی. مادام که برخی از مقامات و دستگاه‌ها به غلط خود را مسئول هدایت مردم بداند و در ریز و درشت زندگی مردم مداخله کنند، حتما همان‌طور که تا امروز نتیجه عکس گرفته شده هیچ نتیجه مناسبی عاید کشور نمی‌شود. اگر حکومت قصد تبلیغ دین را دارد، این تبلیغ به غیر زبان باشد. حکومت و دولت باید مظهر عدالت باشند. حکومت باید پشتیبان رفاه مردم باشد. حکومت باید برای مردم دستاورد، کارآمدی، شهامت اداری، رونق، شکوفایی، پیشرفت، توسعه و سربلند کردن کشور و مردم، باعث تبلیغ دین شود. حکومتی که نمی‌تواند کارآمدی را به عرصه ظهور دربیاورد، به طور حتم نمی‌تواند با بداخلاقی و کج‌رفتاری و قانون‌گریزی جامعه را به سمت درست هدایت کند. ریشه این رفتارها، مداخله نابجای حکومت در زندگی شخصی مردم است. ما باید از این حوادث درس بگیریم و باید بفهمیم و بدانیم که هدایت مردم بر عهده خداوند متعال است و ما اگر قرار است کمکی در این تبلیغ و پیام‌رسانی داشته باشیم، عملکرد صحیح حکومت باید مدنظر باشد.

در هر صورت حالا با این فاجعه روبه‌رو هستیم. امیدواریم حداقل مسئولان دستگاه قضایی، دولت محترم و شخص آقای رئیس‌جمهور با رسیدگی صریح، دقیق، عادلانه و با برخورد صریح و قاطعانه با این فاجعه، از این بی‌آبرویی برای نظام و حکومت، برگ آبرومندی را بسازند.

منبع: سازندگی

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *