آذر ۳, ۱۴۰۳
بیماری تالاسمی در سیستان بلوچستان

بیش‌از ۳ هزار بیمار تالاسمی در سیستان و بلوچستان

بیماری تالاسمی نوعی کم خونی ارثی یا ژنتیکی است . بیماری تالاسمی در سیستان بلوچستان دردسرهای زیادی را برای برخی از خانواده ها و سازمان انتقال خون خصوصاً در این استان ایجاد کرده است .

مسؤل انجمن بیماران تالاسمی در سراوان گفت: ازدواج های فامیلی و بی توجهی به آزمایشات قبل از ازدواج مهمترین عوامل ابتلا به این بیماری خونی است .

شکرزهی افزود:  ۵۵۰ مبتلا به بیماری تالاسمی در سیستان بلوچستان هستند که که از خدمات انجمن بهرمند هستند.از مهمترین کارهای انجمن آموزش و کمک به خانواده‌ها از نظر دارویی است.

سرپرست سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه بالاترین میزان بیماران تالاسمی کشور در این استان متولد می‌شوند گفت: هم‌اینک سه هزار و ۳۰۰ بیمار استان نیازمند خون مستمر هستند.

ابوالحسن صفدری افزود: این بیماران برای تداوم حیات نیازمند اهدای خون مردم نوع دوست استان سیستان و بلوچستان هستند.

وی بیان کرد: با توجه به شرایط خاص سیستان و بلوچستان از جمله بالاترین آمار بیماران تالاسمی کشور و همچنین آمار بالای تصادفات جاده‌ای، بیماران زنان و زایمان و بیماران هموفیلی و دیالیزی و مراکز درمانی مصرف خون و فرآورده‌های آن در استان بالاست.

سرپرست سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: پیشگیری و مشاوره های قبل از ازدواج مهمترین موضوع در زمینه جلوگیری از تالاسمی است زیرا هم اینک درصد زیادی از اهدای خون سیستان و بلوچستان صرف این بیماران می‌شود.

صفدری با تاکید بر اینکه بیماران مبتلا به تالاسمی و یا سرطان مرتبا به خون احتیاج دارند، اظهار کرد: به دلیل نیاز این بیماران از مردم و شهروندان عزیز درخواست داریم که به‌صورت مستمر و مداوم به پایگاه‌های تعیین‌شده به‌منظور اهدای خون مراجعه کنند.

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *