۱- کارمن ام.رینهارت رتبه نخست اقتصاددانان زن جهان
کارمن رینهارت در رتبهبندی IDEAS رتبه نخست را در میان اقتصاددانان زن جهان به خود اختصاص داده است اقتصاددان آمریکایی متولد کوبا و استاد سیستمهای مالی بینالمللی در مدرسه کندی دانشگاه هاروارد است. رینهارت پیش از این عضو ارشد انستیتوی اقتصاد بینالمللی پترسون و استاد اقتصاد و مدیر مرکز اقتصاد بینالملل دانشگاه مریلند بوده است. او همچنین از اعضای پژوهشی دفتر ملی تحقیقات اقتصادی آمریکا، عضو پژوهشی در مرکز سیاست اقتصادی و از بنیانگذاران VOXEU و عضو شورای روابط خارجی آمریکاست. رینهارت تحقیقات بسیاری در زمینههای مختلف حوزه اقتصاد کلان و مالیه بینالملل انجام داده و به چاپ رسانده است.
۲- جانت کوری
اقتصاددان آمریکایی-کانادایی که IDEAS او را در رتبه دوم برترین اقتصاددانان زن جهان قرار داده است، استاد اقتصاد و بخش عمومی دانشگاه پرینستون و مدیر مرکز بهداشت و رفاه این دانشگاه است. او اولین زنی بود که توانست ریاست گروه اقتصاد دانشگاه کلمبیا را در سال ۲۰۰۶ به دست آورد. کوری از سوی مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۵ به عنوان یکی از ۱۰ اقتصاددان زن برتر معرفی شد. او مدیر برنامه خانواده و بچهها در دفتر ملی تحقیقات اقتصادی است و سوابقی چون ریاست جامعه اقتصاددانان کار، انجمن اقتصاد شرقی و انجمن اقتصاد سلامت آمریکا و همچنین نایب رئیسی انجمن اقتصاد آمریکا را در کارنامه خود دارد. کوری بیشتر برای تحقیقاتش در زمینه فقر و سیاستهای ضدفقر دولت شناخته شده است.
۳- استر دوفلو
اقتصاددان فرانسوی-آمریکایی است که او را در رتبه سوم برترین اقتصاددانان زن جهان قرار داده است، استاد اقتصاد توسعه و کاهش فقر در انستیتو فناوری دانشگاه ماساچوست است. دوفلو بنیانگذار و مدیر لابراتوار اقدام برای فقر عبداللطیف جمیل است و جایزه نوبل اقتصاد را در سال ۲۰۱۹ برای رویکرد تجربی خود در زمینه کاهش فقر در جهان کسب کرد. او نیز یکی از اعضای تیم تحقیقاتی دفتر ملی تحقیقات ملی است و از اعضای هیات مدیره دفتر تحقیقات و تجزیه و تحلیل اقتصاد توسعه BREAD و همینطور مدیر برنامه اقتصاد توسعه مرکز تحقیقات سیاست اقتصادی است. تحقیقات او عمدتاً بر روی مسائل اقتصاد خرد در کشورهای در حال توسعه از جمله رفتار خانوار، آموزش، دسترسی به منابع مالی و بهداشت متمرکز بوده است.
۴- اسلی دمیرکوچ کونت
مدیر تحقیقات در بانک جهانی WB و دارای اصالت ترکیهای است که به دلیل مشارکتش در علم اقتصاد در میان اقتصاددانان زن جهان قرار گرفته است. او تحصیلات خود را در دانشگاه دولتی اوهایو گذرانده است و از همانجا نیز تدریس در بخشهای اقتصاد و ریاضی را آغاز کرد. دمیرکوچ ابتدا به عنوان اقتصاددان مهمان به بانک مرکزی فدرال کلیولند رفت و پس از آن به عنوان اقتصاددان اصلی کار خود را در بانک جهانی در زمینه اقتصاد توسعه آغاز کرد. او در سال ۲۰۰۳ به سمت مدیر بخش تحقیقات توسعه ارتقا یافت. دمیرکوچ همچنین سوابقی چون ریاست انجمن اقتصادی اقیانوس اطلس IAES و مدیر انجمن اقتصادی غرب WEAL را نیز در کارنامه خود دارد.
۵- ماریان برتراند
اقتصاددان بلژیکی و استاد اقتصاد در مدرسه کسبوکار دانشگاه شیکاگوست. او در حوزه کار در میان او را در رتبه دوم برترین اقتصاددانان زن جهان قرار داده است، قرار دارد و جایزه تحقیقاتی الین بنت را در سال ۲۰۰۴ و شروین روزن را در سال ۲۰۱۲ به خاطر مشارکت برجستهاش در زمینه اقتصاد کار دریافت کرد. برتراند نیز یکی از محققان اداره ملی تحقیقات ملی و همینطور موسسه اقتصاد کار IZA است. علایق تحقیقاتی او عمدتاً در حوزه اقتصاد کار، اقتصاد توسعه و رهبری شرکتهاست و در بیشتر مقالاتش از اقتصاد تجربی استفاده کرده است.
۶- کلودیا گلدن
اقتصاددان آمریکایی و استاد اقتصاد دانشگاه هاروارد و مدیر برنامه توسعه اقتصاد آمریکا در دفتر ملی تحقیقات اقتصادی است. در سال ۱۹۹۰ او اولین زنی بود که مدیریت بخش اقتصاد دانشگاه هاروارد را به عهده گرفت و در دوره ۲۰۱۴-۲۰۱۳ ریاست انجمن اقتصاد را بر عهده داشت. او بیشتر به خاطر کارهایش در حوزه اقتصاد زنان در ایالات متحده مشهور است و علایق تحقیقاتیاش شامل تاریخ اقتصاد، اقتصاد کار، جنسیت و اقتصاد و خانواده و تحصیلات است و به خاطر تحقیقات علمی خود در این حوزهها بارها جوایز مختلف حوزه اقتصاد را دریافت کرده است.
۷- برونوین هیوز هال
اقتصاددان و استاد اقتصاد در دانشگاه برکلی در کالیفرنیاست. او دوره لیسانس خود را در رشته فیزیک درس خوانده و سپس در رشته اقتصاد دانشگاه استنفورد ادامه تحصیل داد و دکترای خود را از همین دانشگاه دریافت کرد. هیوز بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ استاد اقتصاد فناوری و نوآوری دانشگاه ماستریخت بوده است. او همچنین سوابقی چون تاسیس شرکت نرمافزاری اقتصادسنجی TSP International را در کارنامه خود دارد. هیوز جزو همکاران پژوهشی در دفتر ملی تحقیقات اقتصادی و انستیتو مطالعات مالی لندن و همکار مهمان در موسسه ملی اقتصاد و تحقیقات اجتماعی لندن است و مقالات بسیاری در حوزه اقتصاد و اقتصادسنجی تغییرات فنی و نوآوری به چاپ رسانده است.
۸- سرنا نگ
استاد اقتصاد دانشگاه کلمبیاست. او دکترای اقتصاد خود را از دانشگاه پرینستون دریافت کرده و از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۳ دانشیار کالج بوستون و دانشگاه جان هاپکینز بوده است. نگ از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ به عنوان استاد دانشگاه میشیگان فعالیت کرد و از سال ۲۰۰۷ برای تدریس به دانشگاه کلمبیا رفت. او همچنین از همکاران پژوهشی دفتر ملی تحقیقات اقتصادی است. حوزههای مورد علاقه و پژوهشی او عمدتاً اقتصاد کلان، سریهای زمانی و اقتصادسنجی هستند و مقالات متعددی در این حوزهها به چاپ رسانده است.
۹- والری رامی
اقتصاددان آمریکایی و استاد اقتصاد دانشگاه سن دیگو کالیفرنیاست. او دکترای اقتصاد از دانشگاه استنفورد است و در فاصله زمانی سالهای ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۷ در این دانشگاه به عنوان استادیار فعالیت داشته است. رامی نیز یکی از همکاران پژوهشی دفتر ملی تحقیقات اقتصادی و عضو انجمن اقتصاد آمریکاست. او در سال ۲۰۱۸ به عضویت جامعه اقتصادسنجی درآمد و از اعضای آکادمی علوم آمریکا نیز هست. رامی در سال ۲۰۲۰ جایزه اقتصاد R.K. Cho را دریافت کرد. حوزه تحقیقاتی او عمدتاً اقتصاد کلان است ولی مسائلی چون روند استفاده از زمان، اوقات فراغت، تولید در خانه، هزینههای دولت و موجودی کالا نیز در میان موضوعات تحقیقات او هستند.
۱۰- سوزان کارلتون آتی
اقتصاددان آمریکایی و استاد اقتصاد تکنولوژی در مدرسه تحصیلات تکمیلی دانشگاه استنفورد است. کارلتون پیش از پیوستن به استنفورد تدریس در دانشگاههای هاروارد و انستیتو فناوری ماساچوست را نیز تجربه کرده است. او اولین زنی است که مدال جان بیتس کلارک را دریافت کرده و به مدت شش سال مشاور ارشد اقتصادی شرکت مایکروسافت بوده است. کارلتون همکار ارشد موسسه تحقیقات سیاست اقتصادی دانشگاه استنفورد و دستیار مدیر موسسه هوش مصنوعی این دانشگاه است. حوزههای اصلی فعالیتهای تحقیقاتی او اقتصاد خرد، اقتصادسنجی و یادگیری ماشینی است و مقالات فراوانی از او در این حوزهها به چاپ رسیده است.
۱۱- اولیویا میچل
اقتصاددان آمریکایی و استاد مدرسه وارتون دانشگاه پنسیلوانیاس که در رتبه یازدهم برترین اقتصاددانان زن جهان قرار گرفته است. میچل به عنوان استاد بنیاد بینالمللی سودمندی کارکنان و همچنین استاد اقتصاد تجارت، سیاست عمومی، بیمه و مدیریت ریسک فعالیت میکند. او همچنین سابقه تدریس در دانشگاه کرنل را نیز دارد. میچل مدیر اجرایی شورای تحقیقات بازنشستگی و مدیر مرکز تحقیقات بازنشستگی و مستمری بوتنر در دانشگاه پنسیلوانیاست. او همچنین همکار تحقیقاتی در دفتر ملی تحقیقات اقتصادی و همکار پژوهشی در زمینه بهداشت و بازنشستگی در دانشگاه میشیگان است. تحقیقات گسترده او عمدتاً در حوزه اقتصاد حقوق بازنشستگی دولتی و خصوصی، مزایای کارگران، اقتصاد کار و مالیه عمومی است.
۱۲- آن کاترین کیس
اقتصاددان آمریکایی و استاد اقتصاد و بخش عمومی دانشگاه پرینستون است. او مدرک دکترای اقتصاد خود را نیز از همین دانشگاه دریافت کرده و در ابتدا به عنوان استادیار به دانشگاه هاروارد رفته است و پس از آن در سال ۱۹۹۱ به دپارتمان اقتصاد دانشگاه پرینستون و دانشکده بخش عمومی و بینالملل وودرو ویلسون پیوست. زمینه تحقیقاتی او عمدتاً در حوزههای اقتصاد کار، اقتصاد بهداشت و مطالعات توسعه است. او در حال حاضر در دفتر ملی آمار فعال است و همکار پژوهشی در دفتر ملی مطالعات اقتصادی آمریکا، عضو جامعه اقتصادسنجی و از اعضای تیم تحقیق و پژوهش در زمینه کار و توسعه در دانشگاه کیپ تاون است.
۱۳- استفانی اشمیت گروه
اقتصاددان آلمانی است که در حال حاضر به عنوان استاد اقتصاد در دانشگاه کلمبیا مشغول به فعالیت است در رتبه سیزدهم برترین اقتصاددانان زن جهان قرار گرفته است. اشمیت دکترای خود را از دانشگاه شیکاگو دریافت کرده و پس از فارغالتحصیلی به عنوان اقتصاددان بخش پولی شورای ذخیره فدرال مشغول بهکار شد و پس از آن استادیار و دانشیار دانشگاه راتگرز و استاد دانشگاه دوک بوده است. تحقیقات اشمیت عمدتاً بر موضوعات اقتصاد کلان، سیاستهای پولی و اقتصاد کلان بینالملل تمرکز دارد. او یکی از اعضای برنامه اقتصاد کلان بینالمللی و همکار تحقیق در دفتر ملی تحقیقات اقتصادی نیز هست و در سال ۲۰۰۴ برای تحقیقاتش در سیاستهای تثبیت پول جایزه برناسر را دریافت کرد.
۱۴- آنا ماریا لوساردی
اقتصاددان ایتالیاییالاصل و استاد اقتصاد و حسابداری مدرسه کسبوکار و مدیر علمی مرکز تعالی سواد مالی جهانی دانشگاه جرج واشنگتن است. او دکترای خود را از دانشگاه پرینستون دریافت کرده و سپس در همین دانشگاه تدریس خود را آغاز کرد و پس از آن در دانشگاههای شیکاگو، کلمبیا و دورتموث به تدریس پرداخت. لوساردی در سال ۲۰۱۴ به عنوان رئیس کمیته تحقیقات سازمان همکاری اقتصادی و توسعه بخش شبکه بینالمللی آموزش مالی انتخاب شد. او در سال ۲۰۱۳ جایزه ویلیام اودم را برای کمک به ارتقای سواد مالی دریافت کرد. تمرکز کارهای تحقیقاتی او عمدتاً بر ادبیات مالی است.
۱۵- لوکرزیا رایشلین
اقتصاددان ایتالیایی و استاد مدرسه کسبوکار لندن است. او مدرک دکترای خود را از دانشگاه نیویورک دریافت کرده و سابقه تدریس در دانشگاه بروکسل را نیز دارد. او از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ اولین زنی بود که مدیریت کل تحقیقات در بانک مرکزی اروپا را بر عهده گرفت. در اوایل سال ۲۰۲۱ رایشلین از طرف گروه G20 در برنامه تامین بودجه جهانی برای آمادگی و پاسخ به بیماری کرونا در هیات عالی منصوب شد. رایشلین مقالات بسیاری در حوزه اقتصاد سنجی و اقتصاد کلان منتشر کرده است، متخصص پیشبینی، تحلیل چرخه تجارت و سیاستهای پولی است و مقالات او در مجلات معتبر جهان به چاپ رسیدهاند.
۱۶- آلن مک گراتن
اقتصاددان آمریکایی و استاد دانشگاه مینه سوتاست. او تحصیلات خود را در کالج بوستون و دانشگاه استنفورد تکمیل کرده است و سابقه تدریس در دانشگاه دوک و انستیتو دانشگاه اروپا، دانشکده اقتصاد استکهلم، دانشگاه لسآنجلس، دانشگاه پنسیلوانیا، صندوق بینالمللی پول، دانشگاه ایالتی آریزونا و دانشگاه مینهو را دارد. مک گراتن همکار پژوهشی در دفتر ملی مطالعات اقتصادی، عضو انجمن اقتصادسنجی و عضو انجمن پیشرفت تئوری اقتصادی نیز هست. او همچنین از همکاران مدعو در موسسه هوور است و تحقیقاتش عمدتاً متمرکز بر تاثیرات سیاستهای پولی و مالی به ویژه بر تولید ناخالص داخلی، سرمایهگذاری، بهرهوری، بازار سهام و جریان سرمایهگذاری بینالمللی است.
۱۷- راجسواری سنگوپتا
اقتصاددان هندی و استاد موسسه تحقیقات توسعه ایندیرا گاندی هند است. او مدرک دکترای خود را از دانشگاه سانکروز کالیفرنیا دریافت کرده است. سنگوپتا سمتهای تحقیقاتی در موسسه مدیریت و تحقیقات مالی در چنای، سانفرانسیسکو، بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول در واشنگتن و رزرو بانک هند داشته است. تحقیقات او بهطور کلی در زمینه سیاستهای مربوط به اقتصادهای نوظهور بهطور کلی و هند بهطور خاص، مالیه بینالملل، اقتصاد کلان، سیاستهای پولی، بانکی، اندازهگیری اقتصادی و بازارهای مالی متمرکز است و مقالات و تالیفات متعددی در این زمینهها به چاپ رسانده است.
۱۸- گراسیلا کامینسکی
اقتصاددان و استاد اقتصاد و امور بینالملل در دانشگاه جرج واشنگتن و از همکاران پژوهشی در دفتر ملی پژوهشهای اقتصادی است. او در انستیتو فناوری ماساچوست تحصیلات خود را انجام داده است و قبل از آمدن به جرج واشنگتن سابقه فعالیت در بانک مرکزی آرژانتین، دانشگاه سن دیگو کالیفرنیا و هیاتمدیره سیستم ذخیره فدرال آمریکا را نیز دارد. تحقیقات او موضوعات مختلفی را در اقتصاد کلان و امور مالی بینالملل از جمله جهانیسازی مالی، استراتژی سرمایهگذاری صندوق مشترک، بحرانهای ارزی و بانکی و سیاستهای تثبیت تورم در بر میگیرد و در مجلات علمی معتبری به چاپ رسیده است.
۱۹- پنهلوپه کوجیانو گلدبرگ
اقتصاددان یونانی-آمریکایی و استاد دانشگاه ییل آمریکاست. او در فاصله زمانی ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ اقتصاددان ارشد بانک جهانی بود و یکی از اعضای ارشد موسسه اقتصاد بینالملل پترسون بوده است. گلدبرگ دکترای خود را از دانشگاه استنفورد دریافت کرده است. او در سال ۲۰۱۱ اولین زنی بود که به عنوان سردبیر مجله بررسی اقتصادی آمریکا منصوب شد. او همچنین عضو آکادمی علوم آمریکا، آکادمی علوم و هنرهای آمریکا، انجمن اقتصادسنجی و از همکاران پژوهشی دفتر ملی تحقیقات اقتصادی است. او یک اقتصاددان خرد کاربردی است و تحقیقاتش به دنبال پاسخ به سوالات سیاستی توسعه و تجارت هستند.
۲۰- ریچل گریفیت
اقتصاددان انگلیسی-آمریکایی و استاد اقتصاد دانشگاه منچستر است. او همچنین مدیریت پژوهشی موسسه مطالعات مالی را نیز بر عهده دارد. گریفیت مدرک لیسانس اقتصاد خود را از دانشگاه ماساچوست بوستون و دکترای اقتصاد خود را از دانشگاه کیل (Keele) دریافت کرده است و در سال ۲۰۱۸ به عنوان رئیس انجمن اقتصادی سلطنتی انتخاب شد. او در سال ۲۰۱۵ اولین زنی بود که به سمت ریاست انجمن اقتصاد اروپا درآمد. تحقیقات او عموماً بر رابطه میان سیاستهای دولت و عملکرد اقتصادی متمرکز است و علایق تحقیقاتی خاص او مربوط به صنعت سوپرمارکتها، رقابت تغذیهای، نوآوری و بهرهوری است و در نگارش مقالات علمی و کتب بسیاری مشارکت داشته است.
سارا بنیصدر
دیدگاهتان را بنویسید