آذر ۱, ۱۴۰۳
تاثیرات کرونا در پریود

تاثیر دوران کرونا بر نامنطم شدن پریود زنان

حدود یکسال از آغاز شیوع کرونا، بسیاری از ما متوجه تغییرات فیزیکی و روحی خودمان شدیم، از کمبود انرژی و سردرد گرفته تا تغییر روحیه و اختلال در خواب. در این حین بسیاری از زنان تاثیرات کرونا در پریود (عادت ماهیانه) خود را تجربه کرده‌اند.

پاندمی ویروس کرونا و قرنطینه می‌تواند به روش‌های مختلفی باعث بروز استرس و نوسانات روحی شود. فاصله‌گذاری اجتماعی ممکن است این علائم روانی را تشدید کند.

اگر شما بیشتر از حد معمول اضطراب دارید، ممکن است دوره‌های خون‌ریزی کوتاه‌تر یا طولانی‌تری داشته باشید یا اینکه یک یا دو دوره اصلا پریود نشوید.

دکتر آنیتا سینک در ماه مه یک نظرسنجی غیررسمی در اینستاگرام برگزار کرد و از زنان پرسید آیا زنان تغییراتی در چرخه یا علائم هورمونی خود مشاهده کرده‌اند. ۶۵٪ از ۵۶۷۷ پاسخ دهنده، پاسخ مثبت دادند.
مطالعه‌ای دیگر نشان داد که ۵۳٪ از ۷۴۹ زن مورد بررسی در مورد ویژگی‌های چرخه قاعدگی خود، تغییراتی مانند تغییر خلق‌وخو و دوره‌های طولانی‌تر از حد معمول را گزارش کرده‌اند.

برای درک تاثیرات کرونا در پریود، باید مکانیسم‌های اساسی چرخه قاعدگی را در نظر بگیریم. در یک چرخه ۲۸ روزه، تخمک‌گذاری در حدود روز ۱۴ اتفاق می‌افتد.

بسیاری از زنانی که سندرم پیش از قاعدگی را تجربه می‌کنند ، متوجه شدند که با شروع خونریزی و تثبیت سطح هورمون، علائم آنها از بین می‌رود.

دکتر کوری، متخصص زنان می‌گوید، استرس مداوم سبب ترشح بیشتر هورمون استرس کورتیزول شده و باعث تغییرات در سطح طبیعی هورمون‌های تولید‌مثل در بدن می‌شود و این می‌تواند منجر به تخمک‌گذاری غیر‌طبیعی شود، که چرخه را مختل و یا حتی به طور کامل متوقف می‌کند.

دکتر سو وارد، معاون رئیس کالج سلطنتی متخصص زنان و زایمان، معتقد است که صحبت کردن در مورد مسائل بهداشتی و عاطفی با دیگران به کاهش اضطراب کمک می‌کند و توصیه می‌کند که اگر در قرنطینه هستید، ارتباطات اجتماعی خود را از طریق تلفن یا تماس‌های ویدیویی با خانواده و دوستان خود برقرار نگه دارید.

منبع:بی بی سی فارسی

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *