ورزش قهرمانی به مانند میادین علمی، عرصه ای است که زنان ایرانی می توانند اعتماد به نفس و استقلال عمل خویش را به نمایش بگذارند. کسب مدال های ورزشی برای زنان خاورمیانه با کسب مدال زنان سرزمین های دیگر تفاوت مضاعفی دارد. در خاورمیانه بنیادگرایی و زن ستیزی بخشی از فرهنگ و تاریخ آن است و زنان برای حضور موفق در اجتماع نیاز به جنگیدن با موانع فراوانی دارند.
زنان ایرانی حالا با فائق آمدن بر این مصائب و مشکلات در بسیاری از رشته های ورزشی از تکواندو و ووشو و کاراته گرفته تا تیراندازی و فوتسال و قایقرانی و کبدی و… دیگر در سطوح مختلف رقابت های جهانی حضور داشته و چهره از پیش باخته و تشریفاتی محسوب نمی شوند. حالا زنان ایرانی با خودباوری بالا پا به عرصه مسابقات می گذارند و در فکر ثبت رکوردهای در سطح جهانی و گاهی نگاه به کسب مدالهای جهانی دارند، زنان قدرتمندی که به این اعتماد به نفس رسیده اند که جایگاهی جز قله قهرمانی را طلب نمی کنند و هر نتیجه دیگری را باخت و شکست می دانند.
امروز زنان ورزشکار ایرانی به مانند زنان دانشمند ایرانی تصویر سومی از زن را به نمایش می گذارد. تصویری که نه جهان و حوزه عمومی را پر از ناامنی و فساد و آشوب می نگرد و خود را در پستوی خانه از نگاه دیگران مخفی می کند و نه با چهره و صورت دفورمه و از ریخت افتاده با آرایش های غلیظ و جراحی های پلاستیک در شبکه های مجازی و اینستاگرام به دنبال نمایش تن و عرضه خود در جایگاه ابژه جنسی است. زنان ورزشکار حالا در جایگاه سوژه هایی مستقل و خودمختار که می توانند با اتکاء به قدرت و نیروی ذهنی و جسمی به قله های جهانی دست یابند، خود را به عنوان الگویی برای دختران ایران معرفی می کند. زنان ورزشکار ایرانی نشان می دهند با وجود مشقات فراوان تسلیم نشده و برای کسب قهرمانی بسیاری از موانع درونی و بیرونی را کنار گذاشته اند. کسب مدال های ورزشی برای زنان خاورمیانه بسیار سخت است به گونهای که آنها برای رسیدن به این قله ابتدا از سد سنت های سفت و سخت متصلب گذشتند و با عزم جدی خود را به مسئولین کشور و فدراسیون های ورزشی جهان تحمیل کردند. آنها در این راه زخم زبان ها، تمسخرها، توهین ها و فشارهای بسیار زیادی را تحمل کردند و از نام و سوژگی و استقلال خود دفاع می نمایند.
منبع : bestdiplomacy
فرهاد قنبری
دیدگاهتان را بنویسید