آذر ۳, ۱۴۰۳
همه‌گیری جهانی کرونا

همه‌گیری کرونا و تعمیق شکاف جنسیتی در آسیا

مجمع جهانی اقتصاد در گزارشی با اعلام اینکه همه‌گیری جهانی کرونا در حال تعمیق شکاف جنسیتی در سراسر آسیا است، خاطرنشان کرد که این مساله نیز همانند بازسازی اقتصادهای ضربه‌خورده از کرونا در این قاره از اهمیت خاص برخوردار است.

به گزارش برقع نیوز به نقل از ایرنا از برآورد جدید این مجمع مستقر در ژنو در باره شکاف جنسیتی جهانی سال ۲۰۲۱ که پیشرفت‌ها در مسیر دستیابی به برابری جنسیتی در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، آموزشی و بهداشتی را پیگیری می‌کند و در این مورد خاص در باره کشورهای آسیایی است، امروزه رسیدن به برابری جنسیتی در این قاره ۱۳۵ سال طول می‌کشد در حالی که در گزارش قبلی پیش از همه‌گیری جهانی کرونا، این زمان را ۹۹ سال برآورد کرده بود.

در این گزارش آمده است که همه‌گیری جهانی (پاندمی) کرونا احتمالا تاثیر نامطلوبی بر فرصت‌های شغلی و درآمد زنان در آینده خواهد داشت که در این زمینه با اتخاذ سیاست‌های احیای اقتصادی با رویکرد مثبت جنسیتی می‌توان با این چالش‌های بالقوه برخورد کرد.

مجمع جهانی اقتصاد هشدار داده است که نابرابری در فرصت‌های اقتصادی بین زنان و مردان ممکن است در دوران بعد از همه‌گیری بیشتر شود چرا که هم‌اکنون هم حضور زنان در بسیاری از “مشاغل فردا” از جمله “رایانش ابری” (cloud computing) و مهندسی پایین است. این نابرابری‌ها ممکن است در دوره پاندمی تعمیق شده باشد.

در جدول رتبه‌بندی کشورهای آسیایی در زمینه برابری جنسیتی، رتبه کشورهای هند و اندونزی تنزل یافته اما ژاپن و کره جنوبی بالاتر رفته‌اند. هند با ۲۸ رده تنزل به جایگاه ۱۴۰ از مجموع ۱۵۶ کشور رسیده است.

امتیاز کشورهای جنوب شرقی آسیا هم در سه معیار از مجموع چهار معیار مورد بررسی کاهش یافته، اما در زمینه توان‌مندسازی سیاسی زنان بدترین وخامت ثبت شده است چرا که سهم وزارت زنان از ۲۳ درصد به ۹ درصد کاهش یافته است.

مشارکت نیروی کار زنان هم در هند از سایر کشورها عقب‌تر است بطوری که تنها ۲۲.۳ درصد از زنان در بازار کار فعال هستند. اما هند تنها کشوری نیست که از این حیث رو به بدترشدن بوده است. اندونزی هم با ۱۶ پله تنزل به جایگاه ۱۰۱ رسیده است که این مساله تا حد زیادی ناشی از تعمیق نابرابری در فرصت‌ها و مشارکت اقتصادی بوده است.

بسیاری از دیگر کشورهای آسیا – اقیانوسیه هم در این رتبه‌بندی تنزل جایگاه پیدا کرده‌اند شامل بنگلادش، پاکستان، تایلند، چین، مالزی، استرالیا و فیلیپین می‌شوند. اما رتبه کشورهای ژاپن و کره جنوبی بالاتر رفته (وضعیت آنها بهبود یافته است). ژاپن با یک پله ارتقا به جایگاه ۱۲۰ رسیده و کره جنوبی هم با شش رتبه ارتقا به جایگاه ۱۰۲ رسیده است. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *