آذر ۳, ۱۴۰۳
محدودیت سنی در پرداخت وام ازدواج

افزایش آمار کودک‌همسری به علت افزایش مبلغ وام ازدواج

معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری نسبت به مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی درباره قائل شدن محدودیت سنی در پرداخت وام ازدواج انتقاد کرد.

به گزارش برقع نیوز به نقل از ایسنا، معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری امروز در نشست خبری مشترک با رئیس ستاد بزرگداشت هفته مقام زن و روز مادر گفت: بر اساس قانون حمایت از اطفال و نوجوانان سن کودکی ۱۸ سال است و بر اساس قوانین دیگر، کودکان زیر ۱۸ سال از بسیاری فرصت ها همانند گواهینامه، حضور در دادگاه و گرفتن مهریه محرومند. طبق قانون فعلی ازدواج زیر ۱۳ سال ممنوع است اما این قانون تبصره‌ای دارد که این معاونت در پی برداشتن این تبصره برای منع ازدواج زیر ۱۳ سال است.

ابتکار گفت: بخشی از کودک‌همسری به مباحث فرهنگی برمی‌گردد. امیدوارم با تصویب قوانین و کارهای فرهنگی دختران را به سمت انتخاب خوب و ازدواج در سن مناسب هدایت کنیم.

وی ادامه داد: ازدواج در جوانی خوب است اما بحث مهم رسیدن دختر به بلوع شخصیتی و مقابله با سوءاستفاده از دختران و کودک همسری است. خوشبختانه تاکنون سازمان بهزیستی و دادستانی به چنین مواردی ورود کرده و آن‌ها را متوقف کرده‌اند. همچنین وجود اورژانس اجتماعی و خط تلفن ۱۲۳ در راستای مقابله با کودک‌آزاری و همسرآزری مهم است.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری درباره افزایش کودک همسری به علت افزایش مبلغ وام ازدواج گفت: در این خصوص آمار دقیقی وجود ندارد که عملا وام ازدواج منجر به افزایش کودک همسری شده باشد. بحث وام باید بیشتر بررسی شود چراکه نباید با پیشنهاد تفاوت سنی در پرداخت وام توسط کمیسیون تلفیق مجلس، رویکردی را دنبال کنیم که منجر به تبعیض شود. چنین مشوق‌هایی قابل توجیه نیست چراکه تبعیض را بین زوج‌ها ایجاد می‌کند.

وی افزود: کارشناسان و صاحب نظران به ویژه وزارت بهداشت درباره موضوع کودک همسری اتفاق نظر دارند و ۱۳ سال را کودک می‌دانند چراکه کودکان در این سن به بلوغ کافی نرسیده‌اند و آسیب پذیری جسمی بالایی دارند. باید برای کودکان فرصت کافی برای کودکی کردن را داد تا شخصیت اجتماعی موثر داشته باشند اما  کودک همسری این فرصت را از کودکان می‌گیرد.

ابتکار تاکید کرد: ما به دنبال افزایش سن ازدواج نیستیم. سن ازدواج باید متناسب با زمانی باشد که فرد به بلوغ کافی رسیده است. برای مثال ما مخالف ازدواج فردی که به ۱۶ سال و به تشخیص و انتخاب رسیده و آمادگی لازم را برای ازدواج دارد، نیستیم.

به گفته ابتکار، آگاهی نسبت به کودک همسری رو به افزایش است و این معاونت برای مقابله با آن در جهت مقابله با بازماندگی از تحصیل دختران فعالیت‌هایی را انجام داده است. چراکه هرچه بتوان به طور کامل‌تر تحصیل دختران را گسترش داد، قطعا مانع از ازدواج کودکان شده‌ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *