آبان ۲۲, ۱۴۰۳
هرمزگان در رتبه پنجم فقر

هرمزگان در صدر فقر خوراکی

هرمزگان در رتبه پنجم فقر کشور قرار دارد و متاسفانه این استان در شاخص فقر خوراکی رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده تا بیش از پیش مظلومیت این استان به چشم بیاید.

به گزارش برقع نیوز به نقل از  خبرگزاری تسنیم از  بندرعباس ، هر گاه نام هرمزگان به میان می‌آید از آن با عناوین متعدد و مختلفی همچون دروازه تجارت کشور، قطب اقتصاد کشور، پایتخت اقتصادی و.. نام بره می‌شود.

این استان با در برداشتن ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فراوان خود را به عنوان قطب اقتصادی و شاهراه مبادلات تجاری کشور معرفی کرده است و نقش بسزایی در چرخه اقتصادی ایران ایفا می‌کند.

وجود صنایع گوناگون اعم از فولاد و آلومینیوم و پالایشگاه‌های متعدد، وجود بنادر تجاری مهم از جمله بندر شهید رجایی و باهنر، وجود معادن غنی، وجود مناطق آزاد و تجاری و مناطق ویژه اقتصادی و بسیاری از ظرفیت‌های دیگر نظیر دریا و حوزه‌های گردشگری و صنعتی این استان را تبدیل به بدنه اصلی اقتصاد و تجارت کشور کرده است.

اما این تمام ماجرای هرمزگان نیست، هرمزگان ثروتمند و غنی، آن روی سکه دیگری هم دارد که هیچ سنخیتی با روی توانمند خود ندارد.

فقر در استان هرمزگان بیداد می‌کند و مردم بسیاری علیرغم وجود منابع متعدد از درآمد کافی برای مدیریت اقتصادی خانواده بهره‌مند نیستند، بیکاری، تورم بالاتر نسبت به متوسط کشوری و تبعیض عوامل اصلی ایجاد شکاف طبقاتی در این استان بوده‌اند.

وجود فقر در استان هرمزگان همواره یکی از بخش‌های جدایی ناپذیر سخنرانی‌های نماینده ولی فقیه در استان بوده و حجت الاسلام والمسلمین محمد عبادی زاده بارها در سخنان خود به این مسئله ریشه‌ای و بحران‌زا اشاره داشته و تاکید کرده است بنگاه‌های اقتصادی استان بایستی با قبول انجام مسئولیت‌های اجتماعی خود از فقر مردم استان بکاهند.

هرچند این بنگاه‌های اقتصادی گاها به صورت قطره چکانی کمک‌های موردی به نهادهای حمایتی داشته‌اند اما این کمک‌ها آنقدر ناچیز است که نمی‌توان از آن به عنوان پرداخت و انجام مسئولیت اجتماعی از آن یاد کرد.

هرمزگان با وجود نقص تعیین کننده در اقتصاد و درآمدزایی بسیار برای کشور، مطابق آمارهای رسمی کشور در رده پنجم استان‌های فقیر و محروم کشور قرار دارد و این به معنای وجود یک تبعیض آشکار و تخلف از رعایت قوانین مرتبط با بنگاه‌های اقتصادی و برگشت بخشی از درآمدزایی به استان است.

این آمار جایی تاسف را بیشتر می‌کند که بدانیم هرمزگان در حال حاضر در رده نخست فقر خوراکی کشور قرار دارد و خانواده‌های نیازمند از سوءتغذیه و عدم توانمندی برای تامین مایحتاج خوراکی خود رنج می‌برند.

نکته‌ای که جلیل تراهی مدیرکل کمیته امداد استان هرمزگان در نشست خبری با اصحاب رسانه استان عنوان کرد و گفت: ۸۷ هزار خانوار تحت پوشش داریم که ۵۰ درصد خانوارها در شرق هرمزگان زندگی می‌کنند و علیرغم تمام مزیت‌های استان هرمزگان، ما پنجمین استان دارای فقر بالا خصوصا در شرق استان هستیم.

وی افزود: در رصد انجام شده توسط مرکز پایش دفتر مرکزی کمیته امداد در تهران، استان هرمزگان در رده نخست فقر خوراکی قرار دارد.

مدیرکل کمیته امداد استان هرمزگان گفت: برای مثال در دی و بهمن سال گذشته با توجه به شاخص‌ها هر فرد در هر خانواده باید در ماه ۴۷۰ هزار تومان درآمد برای تامین هزینه معیشتی و غذایی خود داشته باشد.

وی افزود: این رقم تنها برای تامین غذا در نظر گرفته شده و مباحثی همچون تامین لباس، مسکن و هزینه تحصیل و… در نظر گرفته نشده است.

وی در خصوص فقر در استان هرمزگان گفت: حدود ۳۰ هزار زن سرپرست خانوار در استان وجود دارد که برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بایستی زمینه اشتغال این افراد را فراهم کنیم.

تراهی گفت: ۴۳ هزار دانش آموز و ۴ هزار دانشجوی تحت حمایت امداد هستند و ۳۶ هزار سالمند تحت حمایت هستند و با توجه به از کار افتادگی باید برای این قشر صرفا امور حمایتی انجام بشود.

وی با اشاره به اینکه هرمزگان دارای مناطق محروم با ضریب ۸ و ۹ بالایی است و نسبت به متوسط کشوری نیز گستردگی بیشتری دارد افزود: ۳۶ درصد جمعیت مددجوی تنها در شهرستان قشم دارای ضریب ۸ و ۷ هست، در مناطق بشاگرد جاسک و کوهشاه احمدی متاسفانه در ضریب ۹ قرار دارند که بیانگر میزان فقر است. 

مدیرکل کمیته امداد استان هرمزگان با تاکید بر اینکه برای ریشه‌کنی فقر نیازمند مشارکت و همراهی و کار جمعی و همراهی بیشتر بنگاه‌های اقتصادی استان هستیم گفت: سند کاهش فقر استان را آماده کرده‌ایم و امیدواریم با همکاری تمام نهادها و بنگاه‌های اقتصادی در مدت ۲ سال وضعیت فقر استان را کاهش داده و وضعیت را بهبود ببخشیم.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *